Barion Pixel
május 28, 2022 Otthoni szerszámkészlet elektromos csavarbehajtóval 113 db-os

Szerszámkészlet – Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

A legjobb szerszámkészlet szerelőknek

A legtöbb hivatásos szerelő számára nem elegendő néhány szerszám, sőt, a kezdő beruházás, amellyel egy szerelőnek számolnia kell, alsóhangon 1 millió Ft körül van. Az összes szükséges szerszám összegyűjtése az idő előrehaladtával egyenként a legjobb megoldás, még akkor is, ha eltarthat egy ideig, amíg az összes szükséges felszereléssel rendelkezik, amelyet gyakran kell használna. Ha ez a lehetőség nem adott, akkor a szerelőknek szánt szerszámkészletek jelentik a legjobb lehetőséget. A szerszámkészlet kiválasztása nehézkes lehet, ezért a könnyebb döntés érdekében megmutatjuk, mi az amit a szerszámkészletekről érdemes tudni, annak érdekében, hogy a legjobbat válasszuk ki az elvégezni kívánt munkához.

A szerszámkészletekben keresendő jellemzők

Ha a szerelőiparban kezded a karriered, vásárolj egy olyan szerszámkészletet, amely különböző típusú szerszámokat tartalmaz a különböző munkákhoz, amelyekkel végül dolgozni fogsz. Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan jellemzőt, amelyet egy professzionális minőségű szerszámkészletben keresned kell. 

A szerszámok száma

Fontos megjegyezni a szerszámkészletben szereplő darabok számát, mivel ez hosszú távon pénzt takarít meg, és lehetővé teszi, hogy megfelelő szerszámokkal rendelkezz. A szerszámkészletek 50 és több száz darab közötti darabszámot is tartalmazhatnak. A több darab azonban nem mindig jelent értéket vagy kényelmet; meg kell győződni arról, hogy a benne lévő szerszámok hasznosak-e a munkád során.

A szerszámkészlet hordozhatósága

Ha menetközben dolgozol, az egyik legfontosabb kérdés, amit fel kell tenned, hogy „Könnyen magammal vihetem-e ezt a készüléket”. Ha úton vagy, fontold meg azokat a szerszámkészleteket, amelyeknek van egy fogantyúval ellátott hordtáskája, Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy ezeket a szerszámokat könnyen és egyszerűen tudjuk magunkkal vinni. A súly egy másik fontos tényező, amelyet figyelembe kell venned a szerszámkészlet kiválasztásakor. Minél könnyebb a szerszámkészlet, annál könnyebb szállítani, ez teljesen egyértelmű. Ha hordozható opciót szeretnél, akkor olyat válassz, amely elég könnyű ahhoz, hogy könnyen tudd mozgatni.  Győződj meg róla, hogy a tok stabil és strapabíró, ezzel is biztosítva az élethosszig tartó használatot.

Az eszközök típusai és kategóriái

Semmiképpen sem szeretnél olyan szerszámkészletet vásárolni, amely nem tartalmazza a szükséges szerszámokat. Gondold át, mire fogod használni a szerszámkészletet, és milyen szerszámokra lesz szükséged a munkádhoz. Olyan szerszámkészletet keress, amely tartalmazza az összes, vagy legalábbis a szükséges szerszámok többségét. Ha még csak most kezdessz, válassz olyat, amely tartalmaz SAE és metrikus méretekkel rendelkező csavarkulcsokat, dugókulcsokat és hosszabbítókat, ha pedig egy nagyobb szerszámkészletre van szükséged, válassz olyat, amely fogókat, csavarhúzókat és nyomatékkulcsot is tartalmaz. Továbbá, ha a szerszámkészleted több szerszámot és tartozékot tartalmaz, akkor érdemes beszerezned egy szerszámszervezőt. A szerszámszervező segít tárolni a szerszámaidat, így azok rendezett helyen vannak, és segítségükkel mindent időben megtalálsz!

Szerszámkészlet ára

Ha szerszámkészletet szeretnél vásárolni anélkül, hogy minden pénzedet ráköltenéd. Rengeteg lehetőség van a piacon, tucatnyi szerszámkészlet áll rendelkezésedre a mi szerszám webáruházunkan, amiből könnyen választhatsz egy olyat ami akár harmincezer forint alatt is megvásárolható.

Termékgarancia

Az ár fontos tényező, de a garancia is ugyanolyan fontos. A megfelelő szerszám kiválasztása érdekében mindenképpen olyan márkát keress, amely tisztességes garanciális időt biztosít, hiszen te is azt szeretnéd, ha szerszámaid a lehető leghosszabb ideig tartanának ki. Nagyon költséges lehet, ha néhány évente új szerszámkészletet kell vásárolnod, ezért ilyenkor jól jön a garancia. Vannak olyan gyártók is, amelyek élethosszig tartó garanciát biztosítanak.

Végül, ha találsz egy olyan szerszámkészletet, amely tartalmazza a legtöbbet abból, amit keressel, de hiányzik belőle néhány kulcs vagy speciális szerszám, amely professzionális minőségű és egy életen át tartó használatra alkalmas, győződj meg róla, hogy megnézed a kéziszerszámok, szerszámszervezők és szerszámtartozékok választékát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük